A Catalunya s’hi han detectat més de 400 espècies d’ocells; una gran riquesa ornitològica deguda a la gran diversitat de paisatges del país: mar, aiguamolls, zones humides, boscos, matollars, planes estepàries, rocams, conreus, cims pirinencs, pobles i ciutats. Al Lluçanès s’hi poden observar ocells rapinyaires com l’aligot comú, el xoriguer, l’esparver o l’àliga marcenca; ocells colorits com els picots, la puput, el blauet o l’abellerol; i també falciots, orenetes, mallerengues, pica-soques i molts d’altres. Per poder observar els ocells és imprescindible fer silenci, escoltar, fondre’s amb l’entorn i observar amb l’ajuda d’uns bons prismàtics.
A l’Observatori Ciutadà de la Biodiversitat del Lluçanès (OCB) hi ha registrades …
Horari: 10h a 12h Preu: 0€ (subvencionat) A càrrec de: Albert Subirà i Ramon Baucells (Lluçanès Viu) Places limitades: 30
Ramon Baucells (del grup Lluçanès Viu) i Albert Subirà conduiran la sortida a l’entorn del pantà de Rexach (molt valorat a nivell de biodiversitat) per tal de conèixer les espècies d’ocells que hi habiten, la funció que fan en l’ecosistema, així com també descobrir alguns mamífers que hi viuen.
També es penjaran algunes caixes niu per a ocells insectivors
* És interessant poder portar binocles i guies d’ocells.
És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat. Places limitades:
FORMULARI D’INSCRIPCIONS
Per a més informació:
Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat